Ne demek?

Wiki Article

Yangın bapsı nasıl bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları düzgün bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının işlevselliğini ve yangın dayanıklılığını elde etmek sinein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının essah bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin güvenilir bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının denetçi edilmesini muhtevaerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın eminği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin elan şiddetli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız kip başüstüneğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek muhtevain kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Demetevler mahallesinde mevcut anlayışletmeme İtfaaiye müfredatına yönlü şekilde yangın cıkış bapsı konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedili bir pozisyon anında insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile içeriden hariçya güzel açılmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bunu tedariklemek için yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa da yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar yahut benzeri bir sistem bulunmalıdır.

üste, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın takkadak insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi karınin yangın bapsı son rütbe ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın Bapsı, evgin durumlarda binadan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve sima hayatını ana kayran, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Bu yüzden özellikle çok Yangın Kapısı birimli sayrılarevi kabilinden örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, elan bina tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Karşıt takdirde hizmetlevini adına getirememekle beraberinde yangına karşı savunmasız bir hava oluşturur. Peki yangın bapsı seçerken nelere nazarıitibar edilmeli?;

Montaj: Yangın kapısı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana kapıların üstı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın bâtınindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Report this wiki page